31.10.2017 | Markku Eskelinen

Juhlien vuosi - Markku Eskelisen blogikirjoitus

 

Markku Eskelisen ajatuksia kuluvasta juhlarikkaasta vuodesta.

 

Tämä kohta päättyvä vuosi 2017 on ollut mieleen painuva täällä Juuassa, niin kuin koko Suomessa. Itseäni lähellä ollut tapahtuma oli perheen hääjuhla kesällä. Mutta myös Juuan Palloseuran 60-vuotisjuhla täytti ajatuksia jo kevättalvesta lähtien. Seuraihmiset yhdessä mietittiin juhlan kulkua. Erilaisista ajatuksista sitten muotoutui tapahtuma heinäkuun viimeiselle lauantaille. Yläkerran säänhaltija loihti juhlapäiväksi yhden kesän parhaimman sään. Saimme vielä myöhäisenä iltana katsella kaunista iltaruskoa Tulikivi-ravintolan terassilta. Juhla ja pelikausi kuitenkin osoitti, että JuPS ei ole iltaruskon seura. Lisenssipelaajien määrä kasvoi jalkapallossa edellisestä kaudesta ollen syksyllä kahta vailla sata. Kiitokset kuuluvat pelaajille, valmentajille, vanhemmille ja tukijoille. Tätä kirjoittaessa jääkiekkokausi on jo täydessä vauhdissa. Toivotaan vain, että omaan halliin saataisiin jäätä. Tähän saakka jääaikaa on haettu Nurmeksen hallista.

Juukalaiset ovat järjestäneet juhlia niin hyvin kuin vain juukalaiset osaavat. Lukio juhli 50-vuotis taivaltaan. Juhlissa oli mukava tavata entisiä opettajia ja koulukavereita. Meillä on toimiva ja nuorekas lukio, jossa kyllä kelpaa opiskella. Juuan kunnan 150-vuotis juhlat olivat myös alkusyksystä. Hienosta juhlapäivästä jäi mieleen tasokkaat esitelmät ja esitykset. Tärkeätä oli myös se, että kunta muisti työntekijöitään, varsinkin kun valtakunnan tasolla julkisen puolen henkilöstöä on kurmuutettu. 

Naapuriseura Juuan Urheilijat juhli näyttävästi viittäkymmentä vuotta. Seura on hienosti profiloitunut matalan kynnyksen liikuttajaksi unohtamatta heitä, jotka haluavat tuloksia numeroina ja kilpailuja. Näin laaja-alainen seuratoiminta vaati seuraihmisiltä todella paljon. Onnea vielä kerran! Ja juhlat jatkuvat. Koulussa harjoittelemme jo itsenäisyysjuhlaa, joka pidetään 5.12 yhdessä lukion lakkijaisjuhlan kanssa. Tällä juhlalla pidetään yllä perinnettä, joka on kestänyt 100-vuotta ja muistutetaan tulevalle sukupolvelle lähihistoriaa.

Joulujuhlia odotellen,

Markku Eskelinen

 

 

Markku Eskelinen JuPs
« Takaisin

Mitä mieltä olit?


Lähettäjä: 
  Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus: 

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)