08.11.2017 | Eija Meriläinen

Kesäteatteri talven keskellä - Eija Meriläisen blogikirjoitus

Eija Meriläisen mietteitä kesäteatterista

-ensi kesänä näyttämölle karautetaan rollaattorilla!

 

Vaikka talvi on vasta tulollaan, teatterilaisten mielessä on vuoden 2018 kesä.  Löydetäänkö hauska näytelmä.

Nimellä on väliä ja paljon. Näytelmän nimen pitää olla lyhyt ja ytimekäs, myyvä, korkeintaan kolmen sanan pituinen. Esimerkkinä huonosta nimestä on ”Hakemuksitta Hankivaaraan eli tehtäväänsä valittu”. Se oli meillä ohjelmistossa v.1996. Meillä ei vielä silloin ollut kokemusta myyvästä nimestä. Yksi parhaimmista nimistä on ollut ”Akkaralli”. Nimestä voi päätellä, että tiedossa on vauhdikasta menoa ja naisväki on asialla. Esitimme sen menestykkäästi  v.1999.

Hyvässä käsikirjoituksessa on selkeä juoni, mutta katsojia ei saa aliarvioida. Meillä esitetään näytelmiä, jotka sopivat koko perheelle.

Musiikki rytmittää sopivasti esitystä. Viime vuosina on ohjaajamme Johanna Leksis ja miehensä Sampo  tehnyt musiikin. Yleisö pitää luontevasti soljuvasta Karjalan murteesta. Sen tuottaminen ei ole meille vaikeaa. Onhan se meidän äidinkielemme.

Parhaiten Vuokonjärven kesäteatteriin sopivat maalaisaiheiset näytelmät. Sellaisia näytelmämme ovat enimmäkseen olleetkin. Nimet sen kertoo, esimerkiksi ”Lehmänmaitoa ja mansikoita” ja ”Impi isännälle” .

Ja tietysti rakkautta ja romantiikkaa ei saa unohtaa.  Sitähän meillä on ollut joka näytelmässä.

Vanhat moottoriajoneuvot saavat jäyhimmänkin mieskatsojan taputtamaan entistä kovemmin. Useiten on ajettu estradille Nuffield-traktorilla, mutta myös Suzuki avolava-auto, Saab, Volvo, Skoda ja Pappa-Tunturi ovat olleet käytössä. ”Emma elvyttää” näytelmässä äiti tuumasi pojalleen: ”Pitäisi säätää sellainen laki, että voisi mennä traktorin kanssa naimisiin”.  Äidin mielestä pojalta meni liian paljon aikaa traktorin rassaamiseen.

Ja löytyihän se hauska näytelmä. Ensi kesänä karautamme näyttämölle rollaattorilla. Näytelmän nimen julkistamme lähiaikoina.

Jo tässä vaiheessa toivotan kaikki tervetulleiksi ensi kesänä Vuokonjärven kesäteatteriin. Ensi-ilta on totuttuun tapaan juhannusaattona.

Eija Meriläinen

Eija Meriläinen » Vuokonjärven Kesäteatteri
« Takaisin

Mitä mieltä olit?


Lähettäjä: 
  Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus: 

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)