Ajankohtaista

25.05.2017

Paletti-hanke näkyy ja kuuluu myös Juuassa!

Paletti – poikkitaiteellinen hyvinvointihanke

Paletti-hanke järjestää taidetuokioita ja työpajoja Nurmeksen, Juuan, Valtimon ja Lieksan alueella vanhus- ja vammaispalveluyksiköihin, mielenterveyspalveluihin, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten pariin sekä muille eri perusteisille ryhmille.

Hanke edistää hyvinvointia ja työllistää taiteilijoita ja taiteen osaajia hankkeen alueella. Taiteen eri alueita hankkeessa ovat kuvataide, musiikki, valokuvataide, tanssi, sirkus, teatteri sekä lausunta ja kirjallisuus.

Paletti-hanke (2017-2018) polkaistiin käyntiin Juuassa, Nurmeksessa, Valtimolla ja Lieksassa. Sen lähtökohtana oli YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 27. artikla, jonka mukaan jokaisella on oikeus vapaasti osallistua yhteiskunnan sivistyselämään ja nauttia taiteista. Tämä pitäisi ulottaa koskemaan myös laitoksissa ja kotihoidon piirissä olevia ihmisiä.

Hankkeessa toteutamme säännöllisesti kaikille mukana oleville palvelukodeille ja asumisyksiköille taidetuokioita ja työpajoja, joiden sisältönä ovat hankkeen alueelta löytyvät taidemuodot: musiikki, kuvataide, tanssi, sirkus, valokuva, elokuva, teatteri, runo ja kerronta. Hankkeessa on mukana yhteensä 30 eri yksikköä, Juuassa Ellinkulma, Kotikallio, Kielo, Kehitysvammaisten palveluyksiköt, Tetriahon hoitokoti ja Juuan Apaja. 

Vaara-Karjalan Leader myönsi 75% rahoitusta kaksivuotiseen hankkeeseen yhteensä 104 560 €. 25% kuluista katetaan vapaaehtoistyöllä ja yksiköiden osallistumismaksuilla. Juuan kulttuuritoimi rahoittaa Siunsoten omavastuuosuudet.

Paletti-hankkeen tapahtumista ja tekijöistä voit lukea lisää blogista: palettiblogi.blogspot.com
 


Ylä Karjalan Taideyhdistyksen ja Paletti-hankkeen tapahtumia tapahtumakalenterissa:
 

Wanhojen valokuvien maalaustyöpaja la-su 10-11.6.2017

Nurmeksen taideleiri 10-14.7.2017 Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilässä

Lasten taideleiri 10-14.7.2017Ylä-Karjalan Taideyhdistyksen yhdistysesittelyn pääset lukemaan TÄSTÄ


Yhteystiedot: 

toiminnanohjaaja
Mari Mustonen
p. 045 691 0081
​palettiyk(at)gmail.comJulkaisija: Mari Mustonen
« Takaisin