Ajankohtaista

13.03.2018

Maistuvat kyläjuhlat tutuksi

Etsimme uusia kyliä, järjestöjä ja yhteisöjä mukaan järjestämään Maistuvia kyläjuhlia vuodelle 2018. Kiinnostaisiko juhlat tähtitaivaan alla, pilkkikisat, revontuliretki, puutarhajuhlat, nyyttärit, rantakalailta, kylä-piknik tai maistuvat peijaiset? Entä Ravintolapäivä, Osta tilalta -päivä 15.9. tai Maakuntapäivä 25.8.?

Tervetuloa maanantaina 19.3. klo 17 Vuokon Eteläinen kyläseura ry:n kylätalolle (Vuokontie 354) kuulemaan lisää, ideoimaan ja tekemään yhdessä sultsinaräppejä! Iltaan ovat tervetulleita kaikki juukalaiset eri puolilta kuntaa, kaikki kyläyhdistykset, järjestöt, lähiruokatuottajat ja ihan kaikki joista olisi kiva olla toteuttavassa omia Maistuvia kyläjuhlia!

Maistuvat kyläjuhlat -hanke tarjoaa apua, koulutuksia ja uusia ideoita tapahtumien järjestämiseen. Hankkeessa on mahdollisuus toteuttaa omat uudet juhlat tai lähteä uusin voimin vanhoihin tapahtumiin mukaan. Kaikki lähiruokaan tai syötäviin luonnonantimiin liittyvät tapahtumat sopivat myös Maistuviin kyläjuhliin. Koulutuksia ja ohjeistusta järjestetään tarpeen mukaan ja mielellään eri kylätaloilla, jotta kaikki pääsevät kylään. Koulutukset ovat maksuttomia. Juhlat järjestätte omalla budjetilla ja esim. keräätte osallistumismaksut ruokailijoilta. Myös lähiruokayrittäjät, muut järjestöt ja ihan uudet ihmiset ovat toivottuja ja tervetulleita mukaan. Eli näitä tahoja voitte itse pyytää mukaan.

Maistuvia kyläjuhlia vietettiin ensimäistä kertaa Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 kymmenellä kylällä: Valtimolla, Nurmeksessa, Pyytivaaralla, Iiksenniityllä, Kinahmossa, Ilomantsissa, Juurikassa, Kesälahdella, Hammaslahdessa ja Rääkkylässä joko omina juhlina tai muiden tapahtumien yhteydessä. Juhlat tavoittivat niin kyläläiset kuin kesäasukkaatkin. Kaikkiaan yhteisen pöydän ääreen kerättiin noin 1200 henkeä. Tarjolla oli satokauden herkkuja sekä oman kylän lähiruokaa, laatulihasta aina kasviksiin saakka. 

Lisätietoa: https://msl.fi/maistuvatkylajuhlat/ ja liitteessä esitellään koko maakuntaa koskevia koulutuksia.

Hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden kehittäminen pohjoiskarjalaisella maaseudulla uudenlaisen toimijaverkoston ja yhteistyömallin avulla ruuanlaiton merkeissä.  Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Kaksivuotisen hankkeen toteuttavat Pohjois-Karjalan Martat ja Maa-seudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalan aluejärjestö. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseuturahasto, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Keski-Karjalan maa-seutupalvelut ja Pielisen-Karjalan kunnat. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2017–31.12.2018.

Kerromme mielellämme lisää puhelimitse, tervetuloa mukaan 19.3.!!

Maistuvin terveisin

Tiina Anola-Pukkila, kotitalousasiantuntija

Pohjois-Karjalan Martat ry, Koskikatu 5-7, 80100 Joensuu

p. 050 448 3321 | www.martat.fi

 

Facebook | Twitter | Instagram | MartatTV | LinkedIn

 


Julkaisija: Tiina Anola-Pukkila
« Takaisin