Monikäyttötalo

 

Ahmovaaran Monikäyttötalon rakennustyöt alkoivat keväällä 2017 ja aktiivisen talkooporukan ansiosta edenneet jo sisätöihin. Hanketta vetää Kolin Seudun Kehittämisyhdistys, mutta hankkeessa on mukana useita alueen seuroja ja yhdistyksiä (mm. Ahmanpojat , Kelosuon kylätoimikunta, Martonvaaran kyläyhdistys, Martonvaaran Murto, Tuopanjoki-Seura ja Ahmovaaran Martat.).

Kyseessä on kolmevuotinen investointihanke  johon on saatu rahoitusta Vaara-Karjalan Leader ry:ltä. Lisäksi hanketta tukevat monet yritykset ja yksityishenkilöt.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan hankkeeseen talkootyöllä tai muulla tavoin, ota yhteyttä yhdistyksen puhelimeen p. 045-2266767 tai sähköpostilla koseke.yhdistys@gmail.com

Rakennus on pohjamitoiltaan n. 370 m2. kokoinen. Se on nimensä mukaisesti monikäyttöinen, liikuntakäytöstä erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Ison salin lisäksi siihen tulee kuntosali ja pienempi kokoontumistila. Pääsisäänkäynnin läheisyyteen tulee erillinen vastaanottotila terveydenhoito-alan palveluita tarjoavaa yritystä varten.

Alunperin ajatus talon rakentamisesta on lähtenyt liikkeelle jo  vuosikymmeniä sitten. Tuolloin urheiluseura Ahmanpojat oli laittanut asian vireille. Nyt mukana on lisäksi eri tahoja lähikylien alueelta ja rakennuttajana toimii Kolin Seudun Kehittämisyhdistys ry. Ajankohtaiseksi hankkeen on tuonut lisääntynyt tarve nykyaikaisille sisäliikuntatiloille. Erityisen innostuneita asiasta ovat olleet seudulle muuttaneet lapsiperheet.Tuleva talo tarjoaa monipuolista toimintaa kaikenikäisille ihmisille. Hanke on mielenkiintoinen siinä kin mielessä että siinä on kuntarajat ylittävää yhteistyötä.

Tehdään Yhdessä kylien yhteistä kokoontumistilaa!