Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Puhu hiljaa -konsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa

05.08.2017 klo 14:00

Puhu hiljaa –konsertissa esiintyvät laulaja Anneli Raninen ja pianisti Esko Alanen. He esittävät Alasen säveltämiä yksinlauluja. Ensiesityksinä kuullaan kolme laulua Heikki Turusen nuoruudenaikaisiin runoihin: Kuutamolla, Syksy Pielisellä ja Kankaankutoja. Tilaisuus on samalla myös Ranisen ja Alasen uuden levyn, ”Yoshino-vuoren kirsikat” julkistamistilaisuus.

Sopraano Anneli Raninen on suorittanut laulun IIB-tutkinnon Kuopion Konservatoriossa sekä opiskellut laulua mm. Jolanda di Maria Petrisin oppilaana. Hän on suorittanut loppututkinnon Joensuun Konservatoriossa ja osallistunut mestarikursseille mm. Lappeenrannassa, Joensuussa ja Joutsenossa.

Raninen on esiintynyt oopperarooleissa mm. Luciana Mascagnin Cavalleria Rusticassa ja Linnanrouvana Sibeliuksen oopperassa Neito Tornissa. Lisäksi hän on esiintynyt solistina mm. Pergolesin Stabat Materissa sekä oopperakonsertissa Bizen Carmenina ja Azucenana Verdin Trubaduurissa.

Raninen on konsertoinut aktiivisesti eri puolilla Suomea. Hän on tehnyt konserttiyhteistyötä monien tunnettujen pianistien ja orkesterikokoonpanojen kanssa.

Raninen on julkaissut levyt Laulun heleä mahti 2016 ja Puhu hiljaa 2017.

Hän on myös laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa, johtanut lapsikuoroa ja opettanut yksinlaulua kansalaisopistoissa ja yksityisoppilaille.

Raninen on toiminut erityisopettajana Juuan kunnan Poikolan koulun yläasteella ja on nykyään kesäjuukalainen.

Esko Alanen on opiskellut pianonsoittoa Turun Musiikkiopiston jälkeen Oleg Manturin johdolla Keski-Suomen Konservatoriossa, sekä opiskellut teoria-aineita edellä mainittujen lisäksi Helsingin Yliopistossa ja Helsingin Konservatoriossa.

Yksinlaulujen lisäksi Alanen on säveltänyt mm. laulelmia, instrumentaalista viihdemusiikkia, kuoromusiikkia, musikaalit Parempi tie Eurooppaan ja Erik, Saari oopperan ja laulukuunnelman Siilipuolustus.

Alanen toimii tällä hetkellä musiikinopettajana Punkaharjun koululla sekä johtaa useita kuoroja.

Ohjelma 10 €

Järj. Juuan kulttuuritoimi

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin