Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Kiitos kirjeestäsi

28.05.2017 klo 15:00

Juuan kunnantalon valtuustosalissa.

Louhiteatteri.
Käsikirjoitus ja ohjaus Marja-Liisa Turunen. Rooleissa Juha Koljonen ja Marja-Liisa Turunen.

Kahvitarjoilu.

Liput 10 €

Järj. Juuan kulttuuritoimi

Kiitos kirjeestäsi, -näytelmä kertoo erään pariskunnan tarinan sodan ajalta. Esityksessä lähetetään ja saadaan, kirjoitetaan ja luetaan kirjeitä. Näyttämöllä ovat rinnakkain kotirintaman kammari ja rintaman korsu. Tunnelmaa luo myös sota-ajan musiikki. Radion ja lehtien välityksellä kuvataan sodan etenemistä.  

Kirjeet välittävät rintaman tunnelmia sotilaan näkökulmasta, jopa aivan eturintamalta. Vaimot, äidit sekä tyttäret vastasivat ahkerasti miehilleen sinne jonnekin. Kirjeissä vaihdettiin kuulumisia, saatiin ohjeita tilanhoitoon ja suunniteltiin yhteistä tulevaisuutta  - "sitten kun tämä kaikki on ohitse”. Kenttäposti oli usein ainoa tapa pitää yhteyttä. Radion uutisista saatiin tietoa sodan kulusta. Radiossa soitetun musiikin ja iskelmien myötä oli mahdollista löytää pakotie arjesta, edes hetkeksi.

Käsikirjoitus ja ohjaus on Marja-Liisa Turusen. Rooleissa ovat Juha Koljonen (Veikko) ja Marja-Liisa Turunen (Hilja). Puvustus on Tarja Männistö-Laakkosen ja esitystekniikasta vastaa Erkki Laakkonen.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin