Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Rakastetut slaavilaiset sävelmät -konsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa

01.10.2017 klo 19:00

Mari Matveinen, Risto Piirainen, Pentti Karjalainen ja ohjelmaryhmä Karjalainen Rahvas.

Liput 10 €

Järj. Juuan kulttuuritoimi

Rakastetut slaavilaiset sävelmät soivat Pohjois-Karjalassa

Slaavilaisen musiikin helmiä on kuultavissa maakuntaan suuntautuvalla Rakastetut slaavilaiset sävelmät -konserttikiertueella. Konsertit järjestetään Juuassa 1.10.2017 klo 19, Ilomantsissa 8.10.2017 klo 14, Kiteellä 15.10.2017 klo 18 ja Nurmeksessa 22.10.2017 klo 14.

Konserttien solisteina laulavat Mari Matveinen ja Risto Piirainen. Säestyksestä vastaa harmonikkataiteilija Pentti Karjalainen. Lisäksi konserteissa esiintyy ohjelmaryhmä Karjalainen Rahvas, joka Karjala-aiheisilla lauluilla täydentää muutoin slaavilaisen romantiikan värittämistä iskelmistä koostuvaa ohjelmaa.

Risto Piirainen on tenori, joka on opiskellut laulua useiden arvostettujen laulunopettajien johdolla ja tullut tunnetuksi maakunnan oopperatapahtumista. Konserteissa hän tulkitsee muun muassa laulut Syysunelmia, Laulu virran rannalla ja Rakastan elämää. Mari Matveinen on opiskellut ja harrastanut musiikkia monipuolisesti. Konserteissa kuullaankin hänen tulkitsemanaan muun muassa Laila Kinnusen tutuiksi laulamia kappaleita, kuten Tiet ja Mantshurian kummut, mutta myös laulut kanteleen säestyksellä ja yhdessä Karjalaisen Rahvaan kanssa.

Slaavilaistaustaisella musiikilla on ollut vahva vaikutus suomalaiseen iskelmä- ja kansanmusiikkiperinteeseen. Melankoliset melodiat sopivat hyvin suomalaiseen mielenmaisemaan. Laulujen sanoituksista kuvastuvat romantiikan, kaipauksen ja menettämisen tunteet, mihin on helppo samaistua.

Osa konserttien lauluista on kuultavissa viime keväänä ilmestyneellä levyllä Rakastetut slaavilaiset sävelmät. Levy on tuottaja, harmonikkataiteilija Pentti Karjalaisen pitkäaikainen haave koota yhteen tunnettuja slaavilaistaustaisia iskelmiä. Samalla se on kunnianosoitus kahden suuren mestarin Laila Kinnusen ja Georg Otsin musiikille.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin