Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Loppiaisen lumoa

06.01.2014 klo 18:00

Konsertti Juuan kirkossa

Loppiaisena, jota on kutsuttu myös vanhaksi jouluksi, on mahdollista viipyä vielä joulun tunnelmissa Juuan kirkossa. Silloin siellä konsertoi trio Liisa Karhu (viulu ja alttoviulu), Kirsti Rautiainen (laulu) ja Juha Hurskainen (piano).

   Trio esittää klassista musiikkia sekä perinteisiä että uudempia joululauluja. Ohjelmistoon sisältyy tuttuja ja tunnelmallisia teoksia kuten Sergei Rahmaninovin Vocalise ja Caccinin Ave Maria. Myös Bachin ja Sibeliuksen teoksia on valittu mukaan. Petri Laaksosen Lumivalkeaa esitetään instrumenttitulkintana. Juuassakin opettavan Liisa Karhun omista sävellyksistä kuullaan konsertissa laulut Äiti ja lapsi sekä Tähtien takana.

    Konsertissa kuullaan kahden erilaisen viulun sointimaailmaa: tummasointisen alttoviulun ja kirkkaampiäänisen tavallisen viulun.   

   Liisa Karhu on Tohmajärveltä lähtöisin oleva viulisti. Karhu työskentelee opettajana Pielisen Karjalan musiikkiopistossa, Joensuun konservatoriossa ja Joensuun seudun kansalaisopistossa. Karhun musiikkiopinnot koostuvat mm. musiikin ylemmästä korkeakoulututkinnosta (Helsinki 2009). Mezzosopraano Kirsti Rautiainen opiskelee Keski-Karjalan musiikkiopistossa laulua opettajanaan Sanna Heikkinen. Hän on suorittanut musiikkiopistotason tutkinnon v. 2006. Pianisti ja urkuri Juha Hurskainen on myös kotoisin Kiteeltä. Hän on suorittanut D-kurssitutkinnon pianonsoitosta ja käynyt sijaiskanttorikurssin Laajasalon Kristillisellä opistolla.  Trio on musisoinut yhdessä syksystä 2012 alkaen.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelmat maksavat 10 e.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin