Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat (Lviv)

09.02.2018 klo 18:00

Juuan kirjastossa

 

Suuri rakkaus omaan ja yleensä etnomusiikkiin, loputon halu jatkuvasti kehittää itseään ja pyrkimys esitellä muinaista kansansoitintaidetta on tuonut yhteen kuusi virtuoosimaista muusikkoa. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa.

Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voi kuvata. Jokainen ryhmän jäsen on erittäin ammattitaitoinen ja omaperäinen esiintyjä ja tulkitsija, jokaisella on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova taiteellinen tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen, tuloksena on aina erinomainen sointi ja uskomattoman upea kuuntelukokemus. 

Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmän ansiosta ukrainalaisen instrumentaalimusiikin helmiin ovat tutustuneet tätä taiteenalaa arvostavat kuulijat Puolassa, Unkarissa, Saksassa, Itävallassa, Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa, Romaniassa, Bulgariassa, Kanadassa ja USA:ssa. 

Helmikuussa 2018 muusikot esittävät uuden konserttiohjelmansa Musiikkia Karpaattien vuorilta. Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, niin tunteellisissa kuin tulisissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Värikkään lisän Dzerela Karpatin konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženskin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja. 

Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat sopii konsertoimaan monelaisiin paikkoihin konserttisaleista intiimeihin tiloihin ja tilaisuuksiin. Se tuo Suomen alkutalveen unohtumattoman ja värikkään tuulahduksen Karpaattien vuorilta.


Ryhmän jäsenet:

Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu, sopilka-pilli
Juri Djakuntšak – basso, harmonikka
Juri Reha – symbaali 
Valeri Šafeta – harmonikka
Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli
Andrij Boženski – laulu, tamburiini

Konsertin kesto on 60 minuuttia

Liput 10 €

Järj. Juuan kulttuuritoimi

Lisätietoja:
Iina Aaltonen (Juuan kunta)
puh. 040-104 2470 
e-mail: iina.aaltonen(at)juuka.fi

Esiintyjät:Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat (Lviv)

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin