Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Maistuvat kyläjuhlat - ruokakurssi

25.04.2018 klo 17:00

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan Maistuvia kyläjuhlia omalle kylällesi!

Illan aika kokkaillaan, testataan ja ideoidaan tarjottavia erilaisiin kyläjuhliin. Iltaan ovat tervetulleita kaikki juukalaiset eri puolilta kuntaa, kaikki kyläyhdistykset, järjestöt, lähiruokatuottajat ja ihan kaikki joista olisi kiva olla toteuttavassa omia Maistuvia kyläjuhlia! Kurssi on täysin maksuton.

Paikka: Vuokon Eteläinen kyläseura ry:n kylätalo(Vuokontie 354)

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan Maistuvia kyläjuhlia omalle kylällesi!

Illan aika kokkaillaan, testataan ja ideoidaan tarjottavia erilaisiin kyläjuhliin. Iltaan ovat tervetulleita kaikki juukalaiset eri puolilta kuntaa, kyläyhdistykset, järjestöt, lähiruokatuottajat ja ihan kaikki joista olisi kiva olla toteuttavassa omia Maistuvia kyläjuhlia! Kurssi on täysin maksuton.

Paikka: Vuokon Eteläinen kyläseura ry:n kylätalo(Vuokontie 354)

Varsinaista ilmoittautumista ei välttämättä tarvitse, kunhan lupaatte tulla runsain joukoin paikalle 😊. Toki olisi kiva, jos laitatte viestiä kuinka monta yhdistyksestänne tai tuttavapiiristänne on tulossa ja erityisesti osallistujien erityisruokavalioista.

Tiina Anola-Pukkila, p. 050 448 3321, tiina.anola-pukkila(at)martat.fi

Maistuvat kyläjuhlat -hanke tarjoaa apua, koulutuksia ja uusia ideoita tapahtumien järjestämiseen. Hankkeessa on mahdollisuus toteuttaa omat uudet juhlat tai lähteä uusin voimin vanhoihin tapahtumiin mukaan. Kaikki lähiruokaan tai syötäviin luonnonantimiin liittyvät tapahtumat sopivat myös Maistuviin kyläjuhliin. Koulutuksia ja ohjeistusta järjestetään tarpeen mukaan ja mielellään eri kylätaloilla, jotta kaikki pääsevät kylään. Koulutukset ovat maksuttomia. Juhlat järjestätte omalla budjetilla ja esim. keräätte osallistumismaksut ruokailijoilta. Myös lähiruokayrittäjät, muut järjestöt ja ihan uudet ihmiset ovat toivottuja ja tervetulleita mukaan. Eli näitä tahoja voitte itse pyytää mukaan.

Maistuvia kyläjuhlia vietettiin ensimäistä kertaa Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 kymmenellä kylällä: Valtimolla, Nurmeksessa, Pyytivaaralla, Iiksenniityllä, Kinahmossa, Ilomantsissa, Juurikassa, Kesälahdella, Hammaslahdessa ja Rääkkylässä joko omina juhlina tai muiden tapahtumien yhteydessä. Juhlat tavoittivat niin kyläläiset kuin kesäasukkaatkin. Kaikkiaan yhteisen pöydän ääreen kerättiin noin 1200 henkeä. Tarjolla oli satokauden herkkuja sekä oman kylän lähiruokaa, laatulihasta aina kasviksiin saakka.  

Hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden kehittäminen pohjoiskarjalaisella maaseudulla uudenlaisen toimijaverkoston ja yhteistyömallin avulla ruuanlaiton merkeissä.  Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Kaksivuotisen hankkeen toteuttavat Pohjois-Karjalan Martat ja Maa-seudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalan aluejärjestö. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseuturahasto, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Keski-Karjalan maa-seutupalvelut ja Pielisen-Karjalan kunnat. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2017–31.12.2018.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin