Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Nosta jalka kaasulta, perhonen ylittää tien! Tanssiteos aikuisille

27.05.2015 klo 18:00

Juuan kirjastossa.

Tanssi ja koreografia: Mira Laakkonen

Vapaa pääsy, esityksen kesto n. 40 min. Suositusikäraja: Aikuiset

Tervetuloa!

TANSSIVAT SATUTUNNIT TUO JÄLLEEN TANSSITEATTERIA KIRJASTOIHIN!
NOSTA JALKA KAASULTA, PERHONEN YLITTÄÄ TIEN!- tanssiteos aikuisille

Tanssitaiteilija Mira Laakkonen tuo 6.5 ensiesitykseen Joensuun pääkirjastolle aikuisille suunnatun Nosta jalka kaasulta, perhonen ylittää tien!-soolotanssiteoksensa. Teos kuuluu hänen ideoimaansa Tanssivat satutunnit-konseptiin, jota hän on toteuttanut keväästä 2014 yhteistyössä joensuun seutukirjaston kanssa. Syksyllä 2014 Mira Laakkonen valmisti konseptissaan lapsille suunnatun Mimmi Moun ilotaika- tanssiteatteriesityksen, joka kiersi joensuun lähialueen kirjastoissa saaden lähes 400 katsojaa liikkeelle.

Nyt ensi-iltaan tuleva Nosta jalka kaasulta, perhonen ylittää tien!-teos on saanut innoituksensa kirjailija Eeva Kilven runoista eri aikakausilta sekä tuotannoista. Eeva Kilven tekstit kulkevatkin teoksessa osana äänimaailmaa ja kerronnallista kokonaisuutta yhdistyen tanssin, liikkeen ja musiikin maailmaan. Teoksessa nähdään ja kuullaan yksittäisiä tanssillisia tarinoita ”naisista ja perhosista”. Teoksen teemoissa liikutaan rakkauden, intohimon, yksinäisyyden, ikääntymisen sekä luontoteeman ympärillä, huumoria ja itseironiaakaan unohtamatta. Ja vaikka teos tutkii valitsemiaan teemoja naisen näkökulmasta, se ei missään nimessä ole suunnattu pelkästään naisyleisölle vaan toivottaa tervetulleeksi myös mieskatsojat.

Tällä kertaa Tanssivat satutunnit- esityskiertue suuntautuu joensuun pääkirjaston lisäksi kauemmas maakuntaan ja esityspaikkoina ovat Eno, Outokumpu, Liperi, Juuka sekä Hammaslahti. Esitys on jälleen suunniteltu helposti mukana kulkevaksi ja esitettäväksi erilaisiin ja erikokoisiin tiloihin ja näinollen lavastus ja reksvisiitta on myös minimalistinen.Kirjastokiertueella esitys nähdään esimerkiksi autenttisesti aivan kirjastojen yleisömiljöössä. Tarpeen tullen esitys muuntuu kuitenkin helposti isoillekkin estraadeille.

Kiertueella kulkee mukana jo edellisenkin teoksen äänistä ja valoista vastannut Antti Salminen.

Esitystä ovat seutukirjaston lisäksi tukemassa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

Esitykset:

6.5 klo 18.00 Joensuun pääkirjasto
7.5 klo 18.00 Enon kirjasto.
20.5 klo 10.00 Outokummun kirjasto.
21.5 klo 18.00 Liperin kirjasto
27.5 klo 18.00 Juuan kirjasto
28.5 Pyhäselän kirjasto

Esityksen kesto noin 40 min. Esityksiin vapaa pääsy!

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin