Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Mökkiläispäivä Paalasmaalla lauantaina 25.7.2015 kello 11-14

25.07.2015 klo 11:00 - 25.07.2015 klo 14:00

Juuan kunnan järjestämä mökkiläispäivä pidetään Paalasmaan leirintäalueella. Kutsumme Teidät mukaan perheidenne ja ystävienne kanssa viettämään perinteistä saaristolaiskesää mukavassa seurassa.

Mökkiläispäivä on Juuan kesän kestosuosikkeja

Juuan kunnan mökkiläispäivä on saavuttanut mökkiläisten ja kuntalaisten vankkumattoman suosion – tästä todistaa vuosittain toistuva, lähes 1500 henkilön kävijämäärä.  Samalla meidän juukalaisten mökkiläispäivästä on muodostunut Suomen suurin mökkiläispäivä-tapahtuma.

Ison tapahtuman järjestäminen hoituu kunnan, paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden yhteistyönä. Suuri merkitys on myös Paalasmaan ainutlaatuisilla maisemilla, jotka luovat hienon miljöön tavat niin vanhoja kuin uudempiakin tuttuja kesäpäivän vieton merkeissä.

Yleisön toivomuksesta mökkiläispäivä järjestetään tänäkin vuonna lauantaipäivänä,  25.7.2015 kello 11-14. Puheiden ja musiikin lisäksi tapahtumassa on tekemistä ja koettavaa koko perheelle: hiekkaveistoskilpailu, ongintakilpailu ja talutusratsastusta lapsille sekä pelastuslaitoksen pelastusnäytös.

Päivän ohjelmasta löytyvät myös suositut Paalasmaan vierailukohteet. Halukkaat pääsevät tutustumaan lypsylehmän elämään Arto Tanskasen maatilalla ja Paalasmaan näköalatornin huikeisiin maisemiin. Ilmainen linja-autokuljetus molempiin kohteisiin lähtee leirintäalueelta kello 11.30.

Juuan kunta järjestää ilmaisen yhteiskuljetuksen tapahtumapaikalle ja takaisin sekä tarjoaa tapahtumassa perinteistä rantakalakeittoa ja hernekeittoa. Ruokailu alkaa noin kello 12 ja jatkuu kello 14 asti. Käyttämällä yhteiskuljetutusta säästät luontoa ja vältät jonottamisen lossille.

Kotileipurit, nyt joukolla mukaan!

Tapahtumapaikalle varataan myyntipöytiä myyjille ja muille halukkaille näytteilleasettajille. Mökkiläispäivä onkin oiva paikka yrityksen / yhdistyksen toiminnan esittelylle tai vaikkapa kirpputorille. Yleisön suosiossa ovat erityisesti leivonnaiset, joten tänä vuonna paikalle toivotaankin runsaasti kotona tehtyjä herkkujen myyjiä. Pöytäpaikkoja ei tarvitse erikseen varata, vaan maksuttomat myyntipaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Alustava päiväohjelma:

10.00 ja noin kello 10.45 linja-autokuljetuksen matkahuollon edestä (maksuton)
11.00 mökkiläispäivän avaus
11.10 tervehdykset:
     - saaristolaistoimikunnan pj. Pertti Gröhn
     - saaristolaisasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen, TEM
     - kunnanjohtaja Pekka Pietiäinen, Juuan kunta
     - mökkiläisen puheenvuoro, Risto Miettinen
11.30 Linja-autokuljetukset Paalasmaan näköalatornille ja maatilavierailulle tutustumaan lypsylehmän elämään.
Ruokailu alkaa noin kello 12 ja jatkuu kello 14 saakka. Tarjolla maksutta herkullista rantakalaa/hernekeittoa.
13.30, 14.00 ja noin kello 14.30 paluukuljetukset kirkonkylälle.

Lämpimästi tervetuloa!

Huom! Omalla autolla tulijoiden on varauduttava lossin ruuhkaan!

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin