Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Romina Bianco & Tango del norte - Raíces de pasión - Levynjulkaisukiertue

27.07.2016 klo 18:00

Konsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa.


Kuva, Seppo Leinonen

Liput 15 €, sisältää väliajan kahvitarjoilun.

Järj. kulttuuritoimi

Tango soi Valtuustosalissa

   Suomalainen, argentiinalaista tangoa soittava Tango del norte-yhtye ja argentiinalainen tähtilaulaja, Romina Bianco, saapuvat taas Juukaan, tällä kertaa levynjulkaisukiertueen merkeissä. Heidän ensimmäinen yhteinen levynsä äänitettiin kesäkuun alussa ja myös Juuassa päästään ensimmäisten joukossa kuulemaan levylle valmistunutta materiaalia. Levy, kuten konserttikin, on nimeltään ”Raíces de pasión”. ”Levyn nimi on suomennettuna Intohimon juuret ja symboloi intohimoamme tähän musiikkiin sekä kahden tangon kotimaan, Suomen ja Argentiinan symbioosia kokoonpanossamme”, kertoo yhtyeen sellisti, Heikki Hämäläinen. Tänä vuonna tosiaan kokoonpanossa on viime vuodesta poiketen mukana myös yhtyeen sellisti, joten Juuassa kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Tango del norte täydessä kokoonpanossaan.

   Tango del norte on alansa huipuista koostuva yhtye, joka soittaa tangoa laidasta laitaan, pysyen uskollisena musiikin alkuperälle. Yhtye on yksi Suomen ehdottomista kärkinimistä argentiinalaisen tangon saralla ja on tekemässä tuloaan myös muille Euroopan lavoille. ”Vappu meni tänä vuonna Poznanin tangofestivaalilla, toukokuussa konsertoitiin Rominan kanssa Suomessa ja alkukesästä olimme studiossa ja esiintymässä Barcelonassa. Syksylle on jo tiedossa ainakin konserttimatka Etelä-Espanjaan”, kertoo yhtyeen pianisti, Ville Westergård. Vientiä orkesterilla tuntuu olevan.

   Argentiinalainen, Buenos Airesissa syntynyt ja kasvanut, Romina on opiskellut tangon suurten mestareiden johdolla ja levyttänyt mm. yhden suurimmista legendoista, Nestor Marconin, kanssa ja tällekin levylle saatiin vierailijaksi legendaarinen tangokitaristi, Tito Cava. Nykyisin Barcelonassa, Espanjassa asuva Romina Bianco konsertoi tasaisin väliajoin ympäri maailmaa useiden eri orkestereiden kanssa. Suomessa Romina on aikaisemmin esiintynyt mm. Cumbre Mundial del Tango-festivaalilla Seinäjoella, Tangomarkkinoiden suorassa finaalilähetyksessä 2011 sekä Maailmantango-festivaalilla Tampereella.

   Tango del norten ja Romina Biancon yhteistyö alkoi yhtyeen Espanjan kiertueella kesällä 2013 ja sen jälkeen yhteistyö on ollut tiivistä. Tässä konsertissa kuullaan pääasiassa laulettua argentiinalaista tangoa, mutta yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, lupaa että jotain suomalaistakin on konsertissa luvassa: "Soitamme tangoa eri aikakausilta. Luvassa on niin perinteisempää argentiinalaista tangoa, kuin tangoa uudistaneen Astor Piazzollan tango nuevoa, ja pari suomalaista tangoa taisi levyllekin päätyä".

   Konsertti on Juuan kunnantalon valtuustosalissa ke 27.7. klo 18. Konsertin kesto väliaikoineen on vajaa kaksi tuntia.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin