Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Kasakkatanssiteatteri Artania (Tšerkasy, Ukraina)

13.04.2016 klo 18:00

Juuan kunnantalon valtuustosalissa.

Kasakkatanssiteatteri Artania perustettiin vuonna 1997 Zaporižžjan kasakoiden mailla keskiukrainalaisessa Tšerkasyn kaupungissa. Teatterin luovaan yhteisöön kuuluu kuusi nuorta, energistä ja lahjakasta taiteilijaa. He ovat koko teatterin olemassaolon ajan keränneet pieninä palasina kasakoiden kulttuuriperintöä ja traditioita ja haluavat esitellä kasakoiden koko kulttuurin kirjoa musiikista ja lauluista tanssiin ja piirileikkeihin eikä vain Ukrainassa vaan kaukana sen rajojen ulkopuolellakin.

Teatterin ohjelma ”Kasakkailottelua” on ainutlaatuinen show teatteria ja perinteisin sekä modernein keinoin luotua koreografiaa, jossa toistensa lomassa vaihtelevat kasakkalaulut, sutkaukset ja akrobatia.

Show’n pyörteissä katsoja tempautuu täysin mukaan ukrainalaisten kasakoiden elämänmenoon ja vapaa-ajan traditioihin. Show’n aikana kuullaan tunnetut ukrainalaiset kasakkalaulut, nähdään värikkäitä ja temperamenttisia kasakkatansseja ja ilotellaan yhdessä kasakoiden kanssa. Ja koska kasakkatanssiteatteri Artanian kokoonpano on yksinomaan miehinen, on itsestään selvää, että naisten roolia esittävät nuket.

Anatoli Rubanin ohjaamat kasakkatanssiteatteri Artanian mestarillisten tanssijoiden esitykset, Nodari Rosopidzen hauskat ja huolettomat Darimenin nuket sekä solisti Jevhen Valovenko yhdessä vievät katsojan syvälle kasakoiden perinteisiin ja ilonpitoon.

Liput 10 €
järj. kulttuuritoimi

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin