Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

K E V Ä I N Nyt on aika kukkia, ei kuolla

13.03.2020 klo 18:00

Tanssiteos Juuan kulttuuri-liikuntatalolla

Keväin on tanssiteos valosta, muutoksesta ja kasvun pitelemättömästä voimasta.

Keväin -tanssiteos on kepeän pirskahtelevaa tanssia, jossa voi välillä haistaa mätänevien lehtien ja mullan läpitunkevan tuoksun.

Maailma ja ihmiskunta muuttuu. Ilmasto muuttuu. Sodat, terrorismi sekä luonnonkatastrofit ovat uutisvirtamme arkipäivää. Kaikesta pelottavasta huolimatta pitää uskoa siihen, että elämme kevättä, uuden kasvamisen aikaa. Keväintä tehdessään työryhmä on paneutunut muutoksen tematiikkaan. Filosofisena kysymyksenä aihe tuntuu tässä hetkessä kovin tärkeältä. Mitä muutos vaatii? Milloin on kyse jonkin muutoksesta ja milloin jonkin loppumisesta? Suuria kysymyksiä, joiden edessä niin yksilöinä kuin ihmiskuntana olemme juuri tälläkin hetkellä.

Työryhmä tuo teoksellaan näkyviin niitä epämiellyttäviä ja raastaviakin vaiheita, joita uudistumisen ja kehittymisen prosesseihin aina sisältyy. Muutosta ei tapahdu ilman liikettä. Teoksen musiikissa renessanssi kohtaa konemusiikin, liikekielessä soljuva kohtaa rujouden ja keveys maatumisen.

Keväin on Saku Koistisen ensimmäinen ensi-ilta Roudassa. Hän työskentelee itseään innostavien ja ajankohtaisten aiheiden parissa. Koistinen haluaa rakentaa teoksensa ihmisille, katsojaa ajatellen ja tanssi edellä.

Työryhmä
Koreografia: Saku Koistinen
Äänisuunnittelu: Miikka Ahlman
Valosuunnittelu: Tuomas Laitinen
Tanssi: Laura Koistinen, Saku Koistinen ja Ville Oinonen / Satu Rinnetmäki
Ääni: Saara Karjalainen
Kesto n. 45 min.
Teosta on tukenut Suomen Kulttuurirahasto

Routa Company
Kauppakatu 36, 87100 Kajaani
+358 44 0556977
piia(at)routacompany.fi
www.routacompany.fi

Vapaa pääsy, tervetuloa!
Järj. Juuan kulttuuritoimi

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin