Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Sineraaria-konsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa

06.07.2020 klo 14:00 - 15:00

Viena Yrjänän ja Hanna-Kerttu Sarsilan duo on reilun vuoden vanha kokoonpano, jonka jäseniä yhdistää pohjaton kiinnostus kaiken maailman asioita kohtaan sekä yhteinen musiikillinen näkemys.
Hanna-Kerttu Sarsila on kainuulaislähtöinen kitaristi, joka asuu nykyään Oulussa. Pitkä historia klassisen kitaran parissa vei lopulta musiikin ammattiopintoihin vuonna 2016 Oulun ammattikorkeakouluun. Klassisessa kitarassa Hanna-Kerttua viehättää eniten sen mahdollistama ennakkoluulottomuus. Kitaristille tulevatkin tutuiksi varsin tuntemattomat säveltäjät, sovitukset muiden soitinten ohjelmistoista sekä itse sovittaminen. Myös nykymusiikkiin tartutaan usein ennakkoluulottomasti.

Viena Yrjänä on Oulussa asuva sopraano ja nokkahuilisti, joka on kotoisin Nivalasta. Vienan tie
lauluopintojen pariin kävi pitkän kuorolauluharrastuksen kautta. Tällä hetkellä Vienaa opettaa Oulun
ammattikorkeakoulussa Soile Isokoski. Nokkahuilun soittoa Viena on opiskellut Jokilaaksojen
musiikkiopistossa ja Oulun konservatoriossa. Nokkahuilun viehätys on Vienan mukaan sen pitkässä, 500-vuotisessa historiassa. Nokkahuilu sopiikin erinomaisesti vanhan musiikin soittamiseen. Vienan tässä konsertissa soittama alttonokkahuilu soi matalammalta ja pehmeämmin kuin kouluista tuttu
sopraanonokkahuilu.

Sineraaria-konsertin ohjelma on monipuolinen kokonaisuus, joka sisältää musiikkia 1500-luvulta 1900-luvulle. Konsertti alkaa melankolisilla lauluilla 1500-luvun Englannista ja jatkuu belgialaisen säveltäjän barokkisonaatilla, joka esitetään nokkahuilulla ja kitaralla. Konsertin loppupuolella teemaksi nousee Espanja kahden säveltäjän laulujen voimin. Modernimpaa tyyliä edustaa brasilialaisen Heitor Villa-Lobosin aaria. Konsertissa kuullaan myös musiikkia soolokitaralle.
(at)sineraariakonsertti

PIDETÄÄN TURVAVÄLIT!

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Järj. Kulttuuritoimi

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin