Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Love Story - Jouni Somero, konsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa

08.10.2020 klo 19:00 - 20:00


 

Jouni Somero  1980-2020 40-vuotta estradilla.

Pianotaiteilija Jouni Somero on soittanut yli 3100 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yli 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös  uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin, Hans Seelingin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa. Somero on myös levyttänyt koko Toivo Kuulan pianotuotannon.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Jouni Somero on opiskellut Sveitsissä Lausannen Konservatoriossa ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Erityisesti Liszt-tulkintaa hän on opiskellut legendaarisen Georges Cziffran mestarikursseilla.   

Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Spotify julkaisi Someron Bach to You levyn 3.5.2019. Kolmessa kuukaudessa albumia ladattiin yli 70 000 kertaa.
Someron YouTube kanavalla on yli 2 miljoonaa näyttökertaa.

         www.jounisomero.com

 

järj. Juuan kulttuuritoimi

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin