Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Syyskonsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa

09.09.2016 klo 18:30

Reeta Aho, viulu & Aleck Carratta, piano

F. Schubert • E. Chausson • O. Respighi • C. Saint-Saëns

Vapaa pääsy. Käsiohjelma 10€.
Konsertin jälkeen yleisölle avoin taiteilijatapaaminen.

Suomen Kulttuurirahasto tukee konserttisarjaa.
www.reetaaho.com

Järj. Kulttuuritoimi

Ohjelma / Program:

Franz Schubert (1797 – 1828): Rondo brilliant viululle ja pianolle h-molli, Op. 70 D 895
Ernest Chausson (1855 – 1899): Poème Op. 25
- väliaika -
Ottorino Respighi (1879 – 1936): Sonaatti h-molli viululle ja pianolle P 110
Camille Saint-Saëns (1835 – 1921) / arr. Eugène Ysaÿe (1858 – 1931): Valssi-kapriisi

*

Taiteilijat / Artists

Reeta Aho, 26, on kotoisin Pyhäselän Suhmurasta ja kasvanut muusikkoperheessä. Hän aloitti viulunsoiton opintonsa Joensuun konservatoriossa ja jatkoi niitä myöhemmin Helsingissä sekä Zürichin taidekorkeakoulussa Sveitsissä, missä hän on suorittanut kanditaatin- ja maisterintutkinnot, sekä viimeistelee parhaillaan viulunsoiton pedagogin tutkintoa opettajanaan Andreas Janke. Hän on osallistunut lukuisille arvostettujen opettajien mestarikursseille.

Syyslukukauden 2014/15 hän toimi viulunsoitonopettajana Zhaoqingin yliopistossa Kiinassa. Parhaillaan, opintojensa ohella, hän on pidetty opettaja Sveitsissä. Reeta Aho on esiintynyt soolokonsertein eri puolilla Eurooppaa sekä Kiinassa, sekä soittanut lukuisten orkesterien solistina. Hän on kokenut kamarimuusikko ja toimii useiden sveitsiläisten ja suomalaisten orkesterien ja yhtyeiden avustajana.

Reeta Aho on saanut lukuisia palkintoja, tunnustuksia ja stipendejä eri kilpailuiden ja konserttien yhteydessä. Hän soittaa Suomen Kulttuurirahaston P&H Silvestre 1840 Lyon–viululla.

*

Italialainen pianisti Aleck Carratta, 26, on kotoisin Novarasta ja opiskellut Novaran konservatoriossa Italiassa, Baselin musiikkiakatemiassa Sveitsissä sekä Hamburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa. Hän suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan, pianonsoiton pedagogin tutkintoa Zürichin taidekorkeakoulussa opettajanaan Eckart Heiligers. Hän on osallistunut lukuisille tunnettujen muusikoiden mestarikursseille.

Aleck Carratta on esiintynyt mm. Conservatorio Guido Cantelli –orkesterin sekä Totem Youth Orchestra Magenta –orkesterin solistina. V. 2011 ilmestyi hänen ensimmäinen CD:nsä (Phoenix –yhtiö), jossa hän esittää Guglielmo Andreolin teoksia maailman ensiäänityksenä. V. 2012-2014 hän oli Torinolaisen „De Sono“ –säätiön stipendiaatti.

Aleck Carratta on intohimoinen kamarimusiikko ja toimii opintojensa ohella pianonsoiton opettajana Sveitsissä.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin