Tapahtumakalenteri

 
Tapahtumakalenteri

Nuoruusmuistoja - harmonikkakonsertti

26.02.2017 klo 15:00

Juuan kunnantalon valtuustosalissa

Arto ja Mika Tarkkonen

Liput 10 € / Alle 20-vuotiaat vapaa pääsy.

Järj. Juuan kulttuuritoimi

 

Mika ja Arto Tarkkonen ovat tunnettuja Liperiläisiä harmonikkataiteilijoita.Tarkkoset kiertävät Pohjois-Karjalaa näin vuoden alussa harmonikkakonserttien merkeissä. Nuoruusmuistoja konsertin ohjelma koostuu perinteisestä harmonikka- ja laulelmamusiikista. Ohjelmassa kuullaan Pihlajamaan, Vesterisen, Kärjen ja Virran tuotantoa. Konsertti sopii hyvin myös Suomi 100-vuotta teemaan. Kuullaanpa konsertin aluksi Sam Sihvon Muistoja Pohjolasta.

Mika Tarkkonen aloitti harmonikansoiton 7-vuotiaana. Hänen opettajanaan on toiminut legendaarinen harmonikkataitelija Esko Könönen. Menestystä on tullut maakunnallisissa sekä valtakunnallisissa kilpailuissa. Mainittakoon tässä 2. sija Kultainen Harmonikka kilpailuissa Ikaalisissa 1988, sekä samana vuonna PM-kisoissa Tampereella 5. sija. Mika on levyttänyt ja esiintynyt tunnettujen Suomalaisten artistien kanssa kuten Eino Grön, Eija Sinikka, Kari Piironen,Teuvo Oinas, Erkki Räsänen, ym. Ulkomailla Mika on esiintynyt Japanissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Pohjoismaissa.

Arto Tarkkonen on valmistunut harmonikansoiton sekä musiikin säveltapailun ja teorian opettajaksi Jyväskylän konservatoriosta. Arto on esiintynyt useilla festivaaleilla ympäri Suomea kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Oulun Musiikkijuhlilla, Joensuun laulujuhlilla, Porvoon mustalaismusiikkijuhlilla, ym. Ulkomailla Arto on esiintynyt Japanissa, Italiassa, Englannissa ja Ruotsissa.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa:


« Takaisin