Vuokonjärven kesäteatteri ry

Vuokonjärven kesäteatteri viihdyttää kansaa jo neljättäkymmenettä vuotta!

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on toteuttaa ja tuottaa vuosittainen kesäteatteriesitys. Yhdistys on osa Juuan ja Pohjois-Karjalan alueen kulttuuritarjontaa mm. yhteisissä mainoslehtisissä ja esitteissä. Kesäteatteri on tarjonnut ja tarjoaa mahdollisuuden monelle juukalaiselle ja lähialueelle osallistua teatteriharrastukseen niin näyttelijänä kuin olemalla mukana näytelmän toteutukseen liittyvissä talkootöissä. Vuokonjärven kesäteatteri on jäsenenä Suomen Harrastateatteriliitossa (SHT)

Vuokonjärven kesäteatteri ry on toiminut Juuassa 30 vuotta. 

Näytelmän harjoittelukausi on tammikuusta aina kesäkuulle ensi-iltaan, joka on perinteisesti aina juhannusaattona. Tiivis harjoittelujakso alkaa kun päästään kesäteatterille harjoittelemaan lumien sulettua. Kolmenkymmenen vuoden aikana teatterin lavalla on nähty 129 eri näyttelijää, ja ohjaajia on ollut yhdeksän. Vuosien kuluessa teatteritoimintaa on kehitetty paremmaksi. On rakennettu, muutettu ja uusittu talkoovoimin kulisseja aina esityksiin sopiviksi. On myös rakennettu katsomorakenteita uusiksi ja paremmiksi. Lisäksi aluetta on parannettu toimivammaksi ja otettu mahdollisimman paljon huomioon erilaiset katsojaryhmät.  Kesäteatterilaiset ovat osallistuneet vuosien aikana useissa messutapahtumissa ja esittänyt sketsiohjelmia erilaisissa tilaisuuksissa.

http://www.vuokonjarvenkesateatteri.fi
 Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää Suomi100 juhlavuonna 2017

Tatu Pekkarisen kirjoittaman komedian

Vihtorin harha-askel

Rambergien huvilalla sattuu ja tapahtuu. Vihtori ja vaimo Klaara selvittelevät, kenenkä vuoro mahtaisi olla siivota. Vihtorin äiti Hilkka ja hänen tuore aviomiehensä Robert ovat höperön rakastuneita, kunnes kuvioon astuu saksofoni. Odottamatta sohvalle ilmestyy vauva eikä kukaan tunnu tietävän, kenenkä pienokainen se on. Fritsu ja Tipuli rakastuvat tulisesti, mutta kuinkas käykään, kun Tipulin äiti Rouva Niemi saapuu paikalle? Entä keitä ovat Neiti Niemi ja Neiti Neitiniemi? Näihin kysymyksiin saat vastauksen ainoastaan, jos tulet katsomaan Vihtoria ja hänen harha-askeltaan.

Tämä Tatu Pekkarisen takuuhauska klassikkokomedia valmistui tasan 70 vuotta sitten, ja tänä kesänä se esitetään Vuokonjärven kesäteatterissa osana Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Teatterille näytelmän sovittaa ja ohjaa Johanna Leksis

Näytelmän esitysajat:

Pe 23.6.klo 20.00 ensi-ilta
Su 25.6.klo 19.00
Ke 28.6.klo 19.00
Su 2.7.klo 13.00 ja 19.00
Ke 5.7.klo 19.00
Su 9.7.klo 19.00
Ke 12.7.klo 19.00
Su 16.7.klo 13.00
Ke 19.7.klo 19.00
Pe 21.7.klo 22.00 Huom! yöesitys
Su 23.7.klo 13.00 ja 19.00

Tervetuloa nauttimaan esityksestä!
 


Viivähdä Vuokossa

Kesäteatterimatkan yhteydessä on tilaisuus hankkia muitakin elämyksiä, sillä Vuokon kylä ja sen ympäristö tarjoavat siihen monia mahdollisuuksia. Kylä sijaitsee aivan Pielisen kupeessa ja Pielinenhän on Suomen viidenneksi suurin järvi. Sen kalastoon kuuluvat mm. järvilohi ja nieriä. Pielisestä nousee myös ahvenia, haukia ja kuhia, joten kalastuksesta kiinnostuneen kannattaa lähteä kokeilemaan, millaisella tuulella Ahti mahtaisi olla.

Lintuharrastaja ei joudu pettymään. Vuokonjärvi, jonka ympäri kylän asutus kiertää nauhana, on noin 50 lintulajin pesäpaikka. Siellä asustaa mm. luhtahuitteja, laulujoutsenia ja lapasorsia. Paikkakunnalta löytyy myös lampia, jotka ovat linnuille mieluisia elinympäristöjä.

Nekkosenniemellä on yli kaksi kilometriä kiviaitoja, jotka ympäröivät laitumia. Kiviaitaverkostoa on kunnostettu 2000-luvulla. Lisäksi kyläläiset hoitavat jokivartta ja rakentavat pisteaitoja. Keski-Vuokon kalastajatsasouna sijaitsee Niemelän tilalla. Se rakennettiin vuonna 2002 samalle paikalle, jossa on sijainnut tsasouna vuosisatoja sitten.

Tsasouna eli säässynä on ortodoksisesta rukoushuoneesta Karjalassa käytetty termi, joka viittaa tsasounissa toimitettuihin hetkipalveluksiin. Pyötikön tsasouna sijaitsee Vihtasuon Kojonniemessä, jossa on ollut Venäjän vanhauskoisten luostari 1800-luvulla. Tsasounan on rakennuttanut Nurmeksen seurakunta 1980-luvulla.

Kannattaa kiivetä ihailemaan maisemia Karsikkovaaralle, Penttilänvaaralle ja Rontsanvaaralle, joilta katse kantaa kaukaisuuksiin ja ajatukset saavat tilaa. Kuntokin kohenee. Myös Vuokonjoen kaunis kaariholvisilta on näkemisenarvoinen. Joenpartaalla on näköalatasanne, jonne voi pysähtyä syömään eväitä.