Eläkeliiton Juuan Yhdistys ry

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö, jonka jäsenmäärä on lähes 130.000. Liitossa toimii 20 alueellista piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

Pohjois-Karjalan piiriin kuuluva Juuan yhdistys ry on perustettu vuonna 1972. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkilöiden henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän asemassaan ilmenevien epäkohtien korjaaminen.

 

Tervetuloa mukaan yhdistyksemme toimintaan!

Eläkeliiton Juuan yhdistyksen kerhot ja tilaisuudet ovat avoimia kaikille halukkaille eikä niihin osallistuminen edellytä jäsenyyttä.
 

Kerhotoiminta

Yhdistyksessä toimii aktiivisesti kolme säännöllisesti kokoontuvaa kerhoa:

Mukavat mummot -kerho kokoontuu Ellinkulman kerhohuoneessa 1-2 kertaa kuukaudessa. Kerhossa tehdään käsitöitä, jutellaan mukavia ja tavataan tuttuja. Käsitöiden teko ei ole osallistumisen edellytyksenä, vaan siellä voi käydä pelkästään tapaamassa muita ja vaihtamassa kuulumisia. Kerho on saanut lankoja lahjoituksina yksityishenkilöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä, osa on hankittu yhdistyksen varoilla. Kerho on jakanut neuletuotteita mm. terveyskeskuksen eri osastoille, hoitolaitoksiin, päiväkoteihin ym. ja usein niitä on annettu myös yhdistyksen arpajaisvoitoiksi.

Bocciaa pelataan Ellinkulmassa kerran kuukaudessa. Peliä varten osallistujat jaetaan kahteen  joukkueeseen ja sitä pelataan kevyillä nahkapalloilla. Peli ei vaadi fyysistä kuntoa, pelata voi vaikka istualtaan tai pyörätuolista käsin. Pelin voi ottaa oman mieltymyksensä mukaan joko kilpailuhenkisesti tai vain mukavana yhdessäolon hetkenä. Pelaamassa voi käydä vapaasti haluamillaan kerroilla, osallistuminen ei vaadi jatkuvaa sitoutumista.

Tule mukaan -kerho kokoontuu Kotikalliossa kerran kuukaudessa. Kerho on hengellisen yhdessäolon kerho, jossa mm. luetaan runoja, keskustellaan ja lauletaan yhdessä.
 

Muu toiminta

Yhdistyksen aktiiviset vapaaehtoistoimijat auttavat ja tukevat avun tarvitsijoita eri elämäntilanteissa muun muassa tarjoamalla juttuseuraa, lukemalla lehtiä, antamalla asiointiapua, käyttämällä eri tilaisuuksissa jne.

Yhdistys järjestää lisäksi juhlia, kylätapaamisia, matkoja ja retkiä lähialueille, liikunta- ja ulkoilutapahtumia sekä teatterimatkoja ja muita kulttuuritapahtumia jne.

Vuoden 2017 tapahtumia

Tämän vuoden teemana yhdistyksellä on linnut. Aiheen ympärille on jo toteutettu ja syksyllä vielä toteutetaan luentoja, toimintaa ja retkiä. Toimintamme on kaiken kaikkiaan varsin vilkasta ja monipuolista.

Toteutuneita:

- kaikki kolme kerhoa ovat kokoontuneet 1-2 kertaa kuukaudessa
- luento lintujen talviruokinnasta (tammikuu)
- teatteriretki Kuopioon (helmikuu)
- veteraanisukkien luovutus veteraanijuhlassa (helmikuu)
- linnunpönttöjen rakentaminen koulun puutyöluokassa (maaliskuu)
- tervetulojuhla uusille jäsenille (maaliskuu)
- matka piirin karaokekarsintakisaan Niittyrantaan (huhtikuu)
- linnunpönttöjen ripustus- ja rekisteröintiohjeistus + luontokuvat (huhtikuu)
- sokkomatka (huhtikuu)
- retki Vuokon uuden lintutornin avajaisiin (toukokuu)
- äitienpäiväjuhla (toukokuu)
- toukosiunaus (toukokuu)
- ulkoilu-/liikuntapäivä (toukokuu)

Tulevia:

- matka piirin kirkkopäivälle Liperiin (kesäkuu)
- kesä-/teatteriretki Ilomantsiin Möhkön ruukkialueelle (heinäkuu)
- ulkoilupäivä (elokuu)
- kylätapaaminen (elokuu)
- luonto-/kosteikkoretki (elokuu)
- marjaretki (syyskuu)
- sokkomatja (lokakuu)
- lintuteemahankkeen yhteenveto ja kokemusten jakaminen (lokakuu)
- kylpyläretki (marraskuu)
- Ellintaitomessut (joulukuu)
- joulujuhla Suomi 100 vuotta (joulukuu)

Toiminnasta tiedottaminen

Kerhojen kokoontumisista ja muista tapahtumista ilmoitetaan paikallislehti Vaarojen Sanomissa yhdistysten järjestöpalstalla sekä Ellinkulman ilmoitustaululla olevalla tiedotteella. Tietoja löytyy myös internetistä Pohjois-Karjalan eläkeliiton sivuilta. Nettisivuihin voi käydä tutustumassa myös kirjastossa olevalla tietokoneella.

Yhteyttä voi aina ottaa myös henkilökohtaisesti kehen tahansa yhdistyksen toimihenkilöön.

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN MUKAVASTA JA LEPPOISASTA YHDESSÄOLOSTA KERHOISSA JA MUISSA TAPAHTUMISSA.

Otamme mieluusti vastaan myös ehdotuksia kehittääksemme toimintaamme osallistujien tarpeita ja toiveita vastaaviksi.