Juuan Hengitysyhdistys ry

Juuan Hengitysyhdistys on Hengitysliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksemme on perustettu 1981. Toimimme hengityssairaiden ja heidän läheistensä vertais- ja edunvalvontajärjestönä. Pyrimme edistämään yhteenkuuluvuutta ja sosiaalista kanssakäymistä järjestämällä retkiä ja virkistystoimintaa.

Yhdistyksen jäsenille on pari kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä) Hengitysliiton Itä-Suomen alueen virkistyspäivä, jossa on monipuolinen ohjelma, esimerkiksi uintia, ulkoilua, lääkärin ym. asiantuntijan luento. Nämä päivät ovat jäsenistön keskuudessa hyvin pidettyjä ja suosittuja. Myös Juuassa on järjestetty asiantuntijaluentoja liiton teemapäiviin (esim. astma- ja keuhkoahtaumatautipäivä) liittyen.

Juuassa yhdistys järjestää vuosittain kesätapahtuman esimerkiksi jollain kodalla, sisältäen makkaranpaistoa, mölkyn pelaamista yms. vapaamuotoista yhdessäoloa. Sääntömääräisten kokousten lisäksi yhdistyksen hallitus (tai osa sen jäsenistä) osallistuu Hengitysliiton koulutuksiin.

Juurikin yhdessäolo ja vertaistuki ovat tällaisessa hengityssairaiden, niinkuin muissakin potilasyhdistyksissä, erittäin tärkeitä!

Toivommekin yhdistyksessä mahdollisimman monen hengityssairaan liittyvän yhdistykseen ja tulevan mukaan toimintaan! Toivotamme tietysti kaikki tervetulleeksi joukkoomme, jäseneksi voi liittyä myös perheenjäsen ja ei-hengityssairas.

Tervetuloa mukaan!